Digikuvat

Digikuvien teettäminen netissä on helppoa ja edullista!

Teetä digikuvat valokuviksi edullisesti netissä!

Kuvaaminen on muuttunut viimeisimmän 20-vuoden aikana valtavasti kun vanhoista negatiiveistä ollaan siirrytty digitaaliseen valokuvaukseen.  Valokuvat ovat nykyään digitaalisessa muodossa ja ne on helppo teettää aidoiksi kuviksi netissä.  Kuvat onkin helppoa ja edullista teettää digikuvista perinteiseksi valokuviksi: Kuvien siirto valokuvien kehityksen tekevälle yritykselle sujuu muutamalla klikkauksella ja netistä tilatut kuvat on helppo maksaa luottokortilla tai vaikka oman pankin verkkopankkitunnuksilla.

  • Tilaa digikuvat netisä valokuviksi edullisesti
  • Digikuvien käsittely on kuvapalveluiden ohjelmistoilla helppoa ja nopeaa.
  • Voit valita mattakuvat tai kiiltävät kuvat
  • Eri kuvakokojen teettäminen on helppoa ja vaivatonta

Kuvien koko

Valitse oikea koko kuvillesi 

Perinteisesti digikuvat teetetään kymppikuviksi. Kymppikuva on kooltaan 10 x 15 cm.  Kuvia voi teettää myös isompina. Suuremmat kuvakoot kuten 15 x 20 cm ja 20 x 30 cm ovatkin hyvä vaihtoehto perinteiselle kuvakoolle. Suuremmat kuvakoot ovat hyvä vaihtoehto kun suunnittelet esimerkiksi useista valokuvista koostuvaa valokuvaseinää kotiin. Erikokoisten kuvien ja erilaisten kehysten käyttäminen tuo valokuvaseinään moniulotteisuutta ja tekee siitä kiinnostavan.

Valokuvapaperi

Valokuvaperi vaikuttaa oleellisesti siihen miltä valokuva näyttää

Valokuvapaperin laatu vaikuttaa huomattavasti siihen miltä kuvat näyttävät. Valokuvapaperin laatuun vaikuttavat sen kirkkaus, paino , tiheys ja pinnoitus (kiiltävä, matta) Perinteiset kuvat teetetään joko matta tai kiiltäväpintaiselle valokuvapaperille. Valokuvapaperin suurempi tiheys mahdollistaa kuvissa suuremman musteen peittävyyden. Paperin paino kuvissa määritellään joko g/m2 (Grammaa / neliömetri) tai lb (pauloina). Mitä painavampi paperi – sitä laadukkaampi se on.  Valokuvan paperin kirkkaus  ilmaistaan arvoina välillä 1-100. Mitä lähempänä luku on sataa sitä valkoisempaa se on. Digikuvia netistä tilatessa tärkeintä on muistaa miettiä haluaako kuvat mattapintaisina vai kiiltäväpintaisena.  Mattapintainen valokuvapaperi antaa kuvalle pehmeyttä eikä se heijasta valoa kiiltäväpintaisen tapaan. Kiiltäväpintaiset valokuvat ovat yleisimpiä ja kiiltäväpintainen valokuvapaperi saakin kuville aikaiseksi valokuvamaisen tunnelman. Joissain kuvapalveluissa kuvien paperin kiiltävyydenpääsee määrittelemään. High Gloss , Gloss, Soft Gloss  ja  satin määrittelevät kiiltävyyden määrää. Highgloss on kaikista kiiltävin kun taas Satin on vähiten kiiltävä paperi.

Digikuvien teettäminen

Netistä teetät digikuvat vaivattomasti valokuviksi

Digikuvat on nopeaa ja vaivatonta kehittää valokuviksi  netissä. Kuvapalveluiden ohjelmistot ovat helppokäyttöisiä ja kuvien käsittely niiden avulla on vaivatonta. Kuvia on nopeaa käsitellä oikean tunnelman saavuttamiseksi ja rajaaminen muukin muokkaaminen sujuu yllättävänkin nopeasti. Digikuvien teettäminen on muuttunut viimeisten vuosien aikana todella helpoksi ja netti onkin yksi nopeimmista tavoista teettää digikuvat valokuviksi.

Nopeat vaiheet kuvien teettämiseen

Teetä kuvasi helposti seuraamalla näitä vaiheita.

  1. Valitse kuvat jotka halut teettää valokuviksi
  2. Valitse valokuvapalvelu, jossa kuvat teetetään
  3. Lataa joko ohjelmisto koneelle tai käytä kuvapalvelun nettipalvelua
  4. Lataa kuvat palveluun, valitse koot, valitse paperin laatu (matta/kirkas)
  5. Maksa ja tilaa tuotteet

Yksinkertaista ja helppoa!

Kuvien tilaamisen jälkeen valokuvapalvelu alkaa tekemään niitä. Valokuvien tilauksesta toimitukseen kestävä aika vaihtelee palvelusta riippuen. Nopeimmat palvelut toimittavat kuvat muutamasta päivästä 10 arkipäivän väliltä. Kuvien teettäminen valokuviksi onkin todella nopeaa ja pääset nopeasti ihastelemaan valokuviasi. Toimitusaika 2-14 arkipäivää ei ole paha – kannattaa aina tutustu tilausehtoihin joista palvelun tarkempi toimitusaika selviää

Kuvien hinta

Digikuvien teettäminen valokuviksi on todella halpaa. 

Valokuvien hinta on laskenut huimasti viimeisten vuosien aikana. Valokuvien hinnat alkavat (kyppikuvat) vaihtelevat  0,05-0,15€:n Välillä. Halvimmillaan siis sadan kuvan teettäminen  saattaa maksaa vaivaiset 5€! Digikuvat valokuviksi saakin tilattua netistä uskomattoman halvalla. Isommat kuvakoot maksavat tietysti hieman enemmän, mutta kuvien teettäminen ei todellakaan ole kallista ja kannattaakin ottaa työnalle projekti jossa siirtää läppäriltä, padiltä ja puhelimista kuvat talteen ja teettää niistä perinteiset valokuvat!

Leave a Comment